Why do I keep having to sign in?

If you find a problem or you just want to tell us how great this forum is, post it here!!!
(We do listen!)
User avatar
OzEclipse
Pluto Ambassador
Articles: 0
Posts: 409
Joined: Sat May 11, 2019 8:11 am
Location: Canberra, Australia, 35S, 149E
Has thanked: 721 times
Been thanked: 874 times
Contact:

TSS Photo of the Day

Re: Why do I keep having to sign in?

#21

Post by OzEclipse » Sat Jan 18, 2020 9:41 pm

You don't have to clear all your cache.

I couldn't log in at all. Because my problem cropped up overnight Friday night, I only cleared cache for 'past 24hrs' (before the problem appeared) and that solved my problem.

Joe
Amateur astronomer since 1978
Astronomical interests : astrophotography, visual observing, nightscape photography, solar eclipse chasing
asteroidal occultations, nightscape astrophotography workshops
Bortle 1-2 skies, 149 E, 35 S
web site : http://joe-cali.com/
SCOPES - ATM 18" Dob, Vixen VC200L, ATM 6"f7, ED80
MOUNTS- EM-200, iEQ45, Push dobsonian with Nexus DSC
CAMERAS : Pentax K1, K5, K01 / VIDEO CAMS : TacosBD, Lihmsec
User avatar
helicon
Co-Administrator
Articles: 1
Posts: 2818
Joined: Mon May 06, 2019 1:35 pm
Location: California
Has thanked: 3088 times
Been thanked: 3550 times

TSS Awards Badges

#22

Post by helicon » Sat Jan 18, 2020 9:53 pm

@STEVE333 - I have chrome and could not sign in this morning. I was able to delete the cookies specifically for TSS, here's how:

1.Open chrome
2. Click on settings
3. At the bottom click advanced
4. Under privacy and security click site settings
5. Click cookies. There is a list of all cookies on your computer
6. Scroll down the list of cookies til you get to the "T's"
7. You will see theskysearchers.com
8. Click on the garbage can to the right to delete the cookies for the site
9. Go to TSS and log-in. Worked for me and I didn't have delete the cache, passwords, or anything else.

I'm still logged in as of now.
-Michael
Various scopes, 10" Zhumell Dob, ES AR152, AWB 5.1" Onesky newt, Oberwerk 25x100 binos, two eyeballs
User avatar
Makuser
Orion Spur Ambassador
Articles: 0
Posts: 929
Joined: Mon May 06, 2019 12:53 am
Location: Rockledge, FL.
Has thanked: 2924 times
Been thanked: 2264 times

#23

Post by Makuser » Sat Jan 18, 2020 9:56 pm

Hi Joe. I took the conservative approach too at first. When the last day (24 hours) clear didn't work for me, I said ok, let's go clear all. And, as I mentioned, some things are working better and faster now here too, so it was probably time for the "clear all" procedure. Thanks Joe, the very best of regards, and your tip may help some others on here.
- Marshall
Orion Astroview 120ST f/5 Refractor on EQ3 mount
Celestron Omni XLT150R f/5 Refractor on CG4 mount with dual axis drives.
Orion 180mm f/15 Maksutov-Cassegrain on CG5-GT Goto mount.
Orion XT12i 12" f/4.9 Dobsonian Intelliscope.
Celestron SkyMaster 15x70 Binoculars. ZWO ASI120MC camera.
>)))))*>
User avatar
Gordon
Site Admin
Articles: 89
Posts: 2055
Joined: Wed Apr 24, 2019 10:52 pm
Location: Cottonwood, AZ
Has thanked: 2189 times
Been thanked: 2244 times
Contact:

TSS Awards Badges

#24

Post by Gordon » Sat Jan 18, 2020 10:03 pm

Clearing browser cache is really a good thing. It's surprising how much data gets stored up after a period of time. But it does require a bit of work after you do it.

Sorry everyone had to do this but it did fix some long running problems.
Gordon
Scopes: Explore Scientific ED80CF, Skywatcher 254N, Orion ST80, Orion Atlas EQ-g mount, Orion SSAG guider. Baader MPCC MkIII coma corrector, Vixen 70mm refractor. Lunt LS35THa solar scope. Skywatcher EQ5pro mount. Imagers: ZWO ASI1600 MM Cool, ZWO ASI174mm-C (for use with my Quark chromosphere), ZWO ASI120MC Filters: LRGB, Ha 7nm, O-III 7nm, S-II 7nm Eyepieces: a few, Primary software: Cartes du Ciel, EQMOD, SGP, Nebulosity, Photoshop, StarTools V1.4
Blog: http://ghswen.blogspot.com/
Image
User avatar
Refractordude
Orion Spur Ambassador
Articles: 0
Posts: 515
Joined: Sun May 12, 2019 1:05 am
Location: United States
Has thanked: 1920 times
Been thanked: 951 times

#25

Post by Refractordude » Sun Jan 19, 2020 1:32 am

I use Firefox with no problems. Right click the image.
Attachments
image 1.PNG
Telescopes: Meade LX70 120mm f/8 Refractor, Vixen 70mm f/12.9 Refractor, Tasco 49N 50mm Red Refractor
Binoculars: Zhumell 20x80 Giant, Levenhuk Sherman 7x50
Mounts: Orion SkyView Pro Equatorial, Orion Versago II Altazimuth, Farpoint Universal Parrallogram Mount
Finders: GSO 8x50 Raci, Svbony Red Dot
Diagonals: GSO Dielectric 2", GSO Dielectric 1.25"
Eyepieces: GSO Plossls 32mm/25mm/20mm, GSO 20mm Superview, Svbony 20mm/15mm/9mm/6mm, Svbony Aspheric 23mm/10mm/4mm, Agena Super Wide Angle 15mm, Few No Name Brand Ebay Plossls
User avatar
Makuser
Orion Spur Ambassador
Articles: 0
Posts: 929
Joined: Mon May 06, 2019 12:53 am
Location: Rockledge, FL.
Has thanked: 2924 times
Been thanked: 2264 times

#26

Post by Makuser » Sun Jan 19, 2020 2:15 am

Gordon wrote:
Sat Jan 18, 2020 10:03 pm
Clearing browser cache is really a good thing. It's surprising how much data gets stored up after a period of time. But it does require a bit of work after you do it.
Sorry everyone had to do this but it did fix some long running problems.
Hi Gordon. Actually this worked out well for us. Sometimes I would click on our start page for our email server and get a red table with an invalid ID message. And sometimes I also got our email address but no user password provided. And, we have been getting emails from fake linked contacts. I have suspected that something was wrong for some time now. And, we used to have problems deleting some unwanted emails. I guess lots of junk stored on here. The "clear all cache" has worked here now Gordon, and all seems to be well again.
- Marshall
Orion Astroview 120ST f/5 Refractor on EQ3 mount
Celestron Omni XLT150R f/5 Refractor on CG4 mount with dual axis drives.
Orion 180mm f/15 Maksutov-Cassegrain on CG5-GT Goto mount.
Orion XT12i 12" f/4.9 Dobsonian Intelliscope.
Celestron SkyMaster 15x70 Binoculars. ZWO ASI120MC camera.
>)))))*>
User avatar
Ozypic
Saturn Ambassador
Articles: 0
Posts: 363
Joined: Fri May 10, 2019 10:26 pm
Location: NSW Australia
Has thanked: 537 times
Been thanked: 400 times

#27

Post by Ozypic » Sun Jan 19, 2020 10:45 pm

Well I've been fiddling around for two days trying unsuccessfully to log in on windows ten laptop and my samsung tablet. After clearing the cache on them both today again. So I selected the forum page, and a serurity page popped up saying it was an unsafe site and asking me to return to safety, I clicked the advanced button on that page and selected the fourum link and I'm back in ... hmmmm .. the most suprising thing is how damn annoying that was hahah ... Phill
Phill. Dreaming of Clear Skys .... :D :D :D
SCOPE : Skywatcher 120X600 ST Achromatic Refractor. 
EP's : 25mm & 10mm Plossl , Celestron 8/24mm Zoom EP,
Filters : Solar filter, Badder Fringe Killer & Moon/Skyglow. 
MOUNT : Skywatcher Star Discovery goto Mount.
CAMERAS : ZWO 120 asi MC. / Sony HX400V 50X Zoom.
Binoculars : Saxon 10x50
User avatar
Gordon
Site Admin
Articles: 89
Posts: 2055
Joined: Wed Apr 24, 2019 10:52 pm
Location: Cottonwood, AZ
Has thanked: 2189 times
Been thanked: 2244 times
Contact:

TSS Awards Badges

#28

Post by Gordon » Sun Jan 19, 2020 11:20 pm

Ozypic wrote:
Sun Jan 19, 2020 10:45 pm
Well I've been fiddling around for two days trying unsuccessfully to log in on windows ten laptop and my samsung tablet. After clearing the cache on them both today again. So I selected the forum page, and a serurity page popped up saying it was an unsafe site and asking me to return to safety, I clicked the advanced button on that page and selected the fourum link and I'm back in ... hmmmm .. the most suprising thing is how damn annoying that was hahah ... Phill
Glad to hear you were able to get it up and running!

Hopefully that will be the LAST time we will need to do that!!!
Gordon
Scopes: Explore Scientific ED80CF, Skywatcher 254N, Orion ST80, Orion Atlas EQ-g mount, Orion SSAG guider. Baader MPCC MkIII coma corrector, Vixen 70mm refractor. Lunt LS35THa solar scope. Skywatcher EQ5pro mount. Imagers: ZWO ASI1600 MM Cool, ZWO ASI174mm-C (for use with my Quark chromosphere), ZWO ASI120MC Filters: LRGB, Ha 7nm, O-III 7nm, S-II 7nm Eyepieces: a few, Primary software: Cartes du Ciel, EQMOD, SGP, Nebulosity, Photoshop, StarTools V1.4
Blog: http://ghswen.blogspot.com/
Image
Snurgblat
Earth Ambassador
Articles: 0
Posts: 2
Joined: Tue Oct 29, 2019 12:00 am
Location: Colorado Springs, Colorado USA
Has thanked: 17 times
Been thanked: 2 times

#29

Post by Snurgblat » Mon Jan 20, 2020 12:11 pm

Should I be seeing pictures of Barbra Streisand being orbited by hamsters after doing this?
User avatar
Kingofthehill
Mars Ambassador
Articles: 0
Posts: 126
Joined: Thu May 23, 2019 11:30 pm
Location: West Coast USA
Has thanked: 107 times
Been thanked: 168 times

#30

Post by Kingofthehill » Tue Jan 21, 2020 4:45 am

I was able to get back aboard on my mobile device running Chrome, but still unable to get on via desktop pc and Firefox/ Windows 10. Cache deleted, history deleted, restarted browser, poured Mountain Dew on keyboard, no joy.
Any other ideas?
Paul
Main telescope used is Obsession 18UC
Cut my teeth on Orion 10" Dob
AR152 and Orion ST80 sit mostly unused
Lots of binoculars
User avatar
Gordon
Site Admin
Articles: 89
Posts: 2055
Joined: Wed Apr 24, 2019 10:52 pm
Location: Cottonwood, AZ
Has thanked: 2189 times
Been thanked: 2244 times
Contact:

TSS Awards Badges

#31

Post by Gordon » Tue Jan 21, 2020 6:27 pm

Kingofthehill wrote:
Tue Jan 21, 2020 4:45 am
I was able to get back aboard on my mobile device running Chrome, but still unable to get on via desktop pc and Firefox/ Windows 10. Cache deleted, history deleted, restarted browser, poured Mountain Dew on keyboard, no joy.
Any other ideas?
I didn't have any problems with Firefox / Win10 but I did have to clear out the cache on Chrome a couple of times before it finally took. It seems some people are having more difficulty that others, so I don't have any suggestions other than to keep trying.

Sorry.
Gordon
Scopes: Explore Scientific ED80CF, Skywatcher 254N, Orion ST80, Orion Atlas EQ-g mount, Orion SSAG guider. Baader MPCC MkIII coma corrector, Vixen 70mm refractor. Lunt LS35THa solar scope. Skywatcher EQ5pro mount. Imagers: ZWO ASI1600 MM Cool, ZWO ASI174mm-C (for use with my Quark chromosphere), ZWO ASI120MC Filters: LRGB, Ha 7nm, O-III 7nm, S-II 7nm Eyepieces: a few, Primary software: Cartes du Ciel, EQMOD, SGP, Nebulosity, Photoshop, StarTools V1.4
Blog: http://ghswen.blogspot.com/
Image
User avatar
Kingofthehill
Mars Ambassador
Articles: 0
Posts: 126
Joined: Thu May 23, 2019 11:30 pm
Location: West Coast USA
Has thanked: 107 times
Been thanked: 168 times

#32

Post by Kingofthehill » Tue Jan 21, 2020 9:58 pm

Gordon wrote:
Tue Jan 21, 2020 6:27 pm
Kingofthehill wrote:
Tue Jan 21, 2020 4:45 am
I was able to get back aboard on my mobile device running Chrome, but still unable to get on via desktop pc and Firefox/ Windows 10. Cache deleted, history deleted, restarted browser, poured Mountain Dew on keyboard, no joy.
Any other ideas?
I didn't have any problems with Firefox / Win10 but I did have to clear out the cache on Chrome a couple of times before it finally took. It seems some people are having more difficulty that others, so I don't have any suggestions other than to keep trying.

Sorry.
It worked after deleting cookies, also.
Paul
Main telescope used is Obsession 18UC
Cut my teeth on Orion 10" Dob
AR152 and Orion ST80 sit mostly unused
Lots of binoculars
Post Reply

Return to “Feedback”